Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Τα κολπάκια της Ευρώπης προς όφελος των supermarket

Κάθε μέρα γίνεται ντόρος για τα φαρμακεία.. Ωράριο, τιμές , ΜΥΣΥΦΑ. Υπουργοί χτυπιούνται ότι μεταξύ των άλλων , φταίνε τα φαρμακεία για τα 300 δις χρέος!! Κ εκεί , κάθε χρόνο έρχεται ο ΟΑΣΑ με τα περιβόητα φυλλάδια του oecd κ τι μας λέει..
Όπου απελευθερώθηκαν τα ΜΥΣΥΦΑ, έγιναν πιο φθηνά! Αλλά όχι όμως με απελευθέρωση τιμής, γιατί έτσι ακριβαίνουν αλλά μόνο αν πάμε σε σουπερμάρκετ η αλυσίδες..
Το depon για παράδειγμα των 0,75 λεπτών, που πλέον πωλείται περίπου 1€, ο Έλληνας το αγόραζε ακριβά... Γιατί τα 20 χάπια depon έβγαιναν πιο ακριβά ανά χάπι , σε σχέση με τη jumbo συσκευασία των 300 τεμαχίων που θα μπορούσε να αγοράσει κάποιος!!! Ο παραλογισμός στο έπακρο, κ το δυσάρεστο είναι ότι πληρώσαμε για αυτά τα συμπεράσματα.
Τα σουπερμάρκετ αν τονωθουν θα προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας... Είναι αυτονόητο ότι οποία επιχείρηση να στηρίξεις οικονομικά θα μπορέσει να προσφέρει νέες θέσεις εργασίας... Ωστόσο, αλυσίδες στην Ελλάδα υπάρχουν χρόνια κ σε άλλους κλάδους, αλλα έχουμε το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη, η ένα από τα υψηλότερα. Πολύ απλά, γιατί κ υποδειγματικά να λειτουργήσει μια αλυσίδα, δε μπορεί με τίποτα να καλύψει τις θέσεις εργασίας που χάνονται από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Κακα τα ψέμματα, το μοντέλο της ΕΕ είναι φιλελε. Δεν είμαι κατά της ΕΕ, είμαι υπέρ, μιας και ΕΕ είναι το σύνολο των πολιτών κ όχι κάποιοι πολιτικοί που κάνουν παιχνίδι στις πλάτες αλλων...
Αλλά το κλίμα έχει στραφεί σε οικονομίες που συγκεντρώνουν κεφάλαια σε ορισμένα χέρια, ενώ ταυτόχρονα αδιαφορούν για το σύστημα υγείας...  Οικονομίες που δεν τους ενδιαφέρει η ποιότητα ζωής, αλλά η ποσότητα ανούσιων κλασματικών αγαθών ή οποία απλά μεταβάλλει τη  ρευστοτητα..
Γάλατα τα οποια έχουν σαλμονέλα κ δίνονται σε μικρά παιδιά, όχι από ανθρώπινο λάθος, Αλλά από οικονομικό όφελος. Γιατι, κακα τα ψέμματα.. Τα φαρμακεία έκαναν την ανάκληση άμεσα, ενώ άλλοι καθυστέρησαν...
Όπως κ να έχει, όλα τα παραπάνω δεν έχουν καμία σχέση με την κατάσταση της Ελλάδος. Τα λεφτά φαγώθηκαν σε καταχρήσεις , και σκάνδαλα. Κ ακόμα το ίδιο γίνεται...
Ένας μισθός επίσης δεν παίζει ρόλο αν είναι 500 η 1000€ εφόσον ανακυκλώνεται εντός της χώρας. Όταν όμως μπαίνουμε στη λογική ότι το γάλα από την Κίνα είναι πιο φθηνό, κ κατακρεουργουμε τη δικη μας παράγωγη, τοτε κ το τελευταίο € μετράει..
Όλα τα άλλα είναι λόγια να "αγαπιόμαστε" κ για να βγαίνει ο κάθε τυχάρπαστος να λέει τα δικά του στα ΜΜΕ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου