Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Σκάνδαλο!Ενώ ο Άδωνις παίζει στο twitter, και ο Χατζηδάκις κρύβεται, η Novartis ανεβάζει τις τιμές!

Για να σας υπενθυμίσουμε τι ψήφισαν οι προδότες , πριν λίγους μήνες
Απελευθερώνονται προς τα κάτω οι τιμές των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), με κατάργηση του εγγυημένου περιθωρίου κέρδους των φαρμακείων. Οι ανώτατες τιμές των ΜΗΣΥΦΑ διατηρούνται στα σημερινά επίπεδα και ύστερα από τρίμηνο θα γίνει αποτίμηση της κατάστασης που θα διαμορφωθεί στην αγορά. Τα νέα ΜΗΣΥΦΑ που θα τεθούν σε κυκλοφορία στο εξής θα διατίθενται σε ίδιες ή χαμηλότερες τιμές εφόσον υπάρχουν ήδη κυκλοφορούντα με όμοιες δραστικές ουσίες, περιεκτικότητες και φαρμακοτεχνικές μορφές. Για όσα δεν υπάρχουν όμοιες δραστικές ουσίες, η τιμολόγηση θα γίνεται με βάση τον μέσο όρο των τριών χαμηλότερων χωρών -μελών της Ε.Ε.
Τι ισχύει?
voltaren emulgel 100gr ΠΡΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ!ΤΙΜΗ 4,99
voltaren emulgel 100gr μετά ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ: ΤΙΜΗ 6,61 !
32,4% αύξηση! (όσο και το mark up δηλαδή του φαρμακείου! Τυχαίο??)
Τί άλλαξε? Μόνο το καπάκι που έγινε μπλέ!!!
otrivin σταθερών δόσεων ΠΡΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ!ΤΙΜΗ 3,38
otrivin σταθερών δόσεων μετά ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ: ΤΙΜΗ 4,96 αύξηση 50%!!!
ΙΔΙΑ ΔΡΑΣΤΙΚΗ, ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΔΡΑΣΤΙΚΗ, ΙΔΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ!

Μία από τα ίδια και στο γάλα...
Η «μάχη για το φθηνό γάλα» όμως, χάθηκε. Πρωτοφανής η αυτοδιάψευση της συγκυβέρνησης. Αλλά με δραματικές επιπτώσεις για τα συνήθη «υποζύγια», δηλαδή τους καταναλωτές και προπαντός τους φτωχότερους και τους πιο αδύναμους οικονομικά. Οι «προβλέψεις» των υπουργών περί του ότι θα σπάσει το καρτέλ των γαλακτοβιομηχανιών, -υποτιθέμενος στόχος της σχετικής ρύθμισης του πολυνομοσχεδίου-, και άρα θα πέσουν και οι τιμές, αποδείχτηκαν για μια ακόμη φορά «κούφια λόγια». Ούτε καν ευχολόγια. Οι γαλακτοβιομηχανίες, ελληνικές και ξένες, καταρχήν είχαν φροντίσει από πριν την άμυνά τους για παν ενδεχόμενο. Έτσι το τελευταίο δίμηνο πριν από τη συζήτηση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου «τσίμπησαν» με μικρά, αλλά σταθερά βηματάκια τις τιμές στο φρέσκο γάλα, που ήταν και η επίμαχη περίπτωση. 
Η ίδια τακτική συνεχίστηκε και μετά την ψήφιση της νέας ρύθμισης για το φρέσκο γάλα και τη διάθεσή του και ενώ στο χώρο των γαλακτοβιομηχανιών βρίσκονται σε εξέλιξη συνεχείς διεργασίες ανακατάταξης της αγοράς, με συνενώσεις ομίλων, συγχωνεύσεις εταιριών, εξαγορές μικρότερων μονάδων, συνενώσεις κλπ, που θα κρατήσουν για αρκετό καιρό ακόμα. Τα «τσιμπηματάκια» ωστόσο στις τιμές συνεχίζονται. Έτσι στα σούπερ μάρκετ το λίτρο για το φρέσκο γάλα δεν πέφτει κάτω από το 1,50 ευρώ, ενώ πέρυσι τέτοια εποχή η τιμή του «έπαιζε» ανάμεσα στο 1,20 – 1,25 και λίγο πριν τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου γύρω στο 1,40. Μέσα σε ένα χρόνο δηλαδή οι πραγματικές αυξήσεις του φρέσκου γάλακτος στο ράφι, αγγίζουν ακόμα και το 15%, με το 5% να αφορά τη «μετά πολυνομοσχέδιο» εποχή. Που υποτίθεται ότι θα απελευθέρωνε τις τιμές προς τα… κάτω, αλλά αποδεικνύεται ότι τις οδηγεί στον αντίθετο δρόμο, αυτόν της… απογείωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου