Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΑΘΗΝΑ 31/1/2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στην συνεδρίαση του το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου , αποφάσισε 24ωρες πανελλαδικές απεργίες την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου και την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου . Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου θα συγκληθεί η Γενική Συνέλευση του Π.Φ.Σ. προκειμένου να αποφασίσει την συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Ο πρόεδρος κ. Θ. Αμπατζόγλου τόνισε ότι «ζητάμε να αποσυρθούν ή να τροποποιηθούν ριζικά τα σημεία του  Νομοσχεδίου που αφορούν τα πληθυσμιακά  κριτήρια , την ίδρυση νέων φαρμακείων σε ακτίνα 200 μέτρων από συνταγογραφικά κέντρα, το εξοντωτικό ωράριο λειτουργίας και την ιδιαίτερα υψηλή έκπτωση προς τα ταμεία. Ζητάμε να εφαρμοσθεί στην Ελλάδα ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη»
«Αναμένουμε συνάντηση με τον υπουργό προκειμένου να βρεθεί μια λύση που να αποσκοπεί πραγματικά προς όφελος του έλληνα ασφαλισμένου και του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης» συνέχισε ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ..
Σε ερώτηση δημοσιογράφου ο κ Αμπατζόγλου απάντησε πως «στηρίζουμε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση . Παραμένουν ωστόσο πολλά τεχνικά και διαδικαστικά σημεία  που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής . Είμαστε στην διάθεση της Πολιτείας για μια ακόμη φορά»


Εκ  του Π.Φ.Σ.

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Κλειστά επαγγέλματα


Κλειστά επαγγέλματα

Όταν ημουν μικρός είχα ένα όνειρο.
Στο χωριό που ζούσα όλοι οι κάτοικοι προμηθεύονταν νερό από το πηγάδι , το οποίο ήταν ιδιοκτησία μου κ τους πουλούσα το νερό.
 Επειδή το νερό ήταν ζωτικής σημασίας ωστόσο, δε μπορούσα ανεξέλγκτα να το πουλάω όπως θέλω. Το κράτος μου είχει ορίσει την τιμή που θα το πουλάω κ με ανάγκαζε να πληρώνω μεσάζοντες-γνωστες,ελεγχόμενους από το κράτος , έναν για κάθε μαχαλά (μαχαλας = περιοχή). Κάθε μεσάζοντας αμείβονταν με συγκεκριμένο ποσοστό επι των πωλήσεων κ είχε την υποχρέωσει να ελέγχει κ την ποιότητα του νερού στα χημικά εργαστήρια, οπότε αναγκαζόμουν πριν εμφιαλώσω το νερό να το αποστειρωσω με προσοχή κ να το συσκευάσω στις σωστές συσκευασίες.

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Πρόταση Αναγνώστη Φαρμακοποιού

Η παρακάτω πρόταση είναι κάποιου γνωστού μου συναδέλφου, συναγωνιστή κ ανταγωνιστή. Κάποιες απόψεις τις συμμερίζομαι , κάποιες όχι, ίσως είχαμε κ τις διαφορές μας στο παρελθόν , αλλά ο αγώνας πλέον είναι κοινός, για μικρά κ μεγάλα φαρμακεία... Οφείλω οποιαδήποτε πρόταση υπερασπίζεται τον αγώνα μας ενάντια στο κεφάλαιο, να τη δημοσιεύω.




"
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΝΑΔΕΛΦΟΙ.ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΕΝΟΣ ΒΑΡΕΛΙΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ.ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΣ , ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΜΑΣ.ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ 2-3 ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ 2-3 ΞΕΝΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΟΙ.ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ DEAL-NEWS ΣΕ ΑΡΘΡΟ ,ΕΓΡΑΦΕ ΚΑΙ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕ ΤΟΝ ΛΑΒΙΔΑ ,ΟΤΙ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡ.ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ΑΡΘΡΟ ΑΝΕΛΥΕ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ALAPIS,LAVIPHARM ,TON ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΤΡΕΧΑΝ ΜΕ ΚΕΡΔΗ 41% Κ 26% ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ¨" ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΓΑΝ ΟΤΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ.

ΛΑΣΠΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ- ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_27/01/2011_430271


Tου Κωνσταντινου Ζουλα
Πέριξ του γηροκομείου των Αμπελοκήπων υπάρχουν πολλά φαρμακεία. Αλλα μοιάζουν παρατημένα και βρώμικα και άλλα είναι καθαρά και προσεγμένα. Ως κάτοικος της περιοχής, μου είχε κάνει εντύπωση ότι ένα εξ αυτών -ίσως το πιο μικρό σε τετραγωνικά και σχεδόν κρυμμένο σε ένα δρομάκι- είχε, εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα, διαρκώς πολύ κόσμο που υπομονετικά περίμενε να εξυπηρετηθεί.
Υστερα από λίγο καιρό δεν δυσκολεύτηκα να καταλάβω τους λόγους της επιτυχίας του. Τόσο ο ιδιοκτήτης όσο και οι δύο γυναίκες υπάλληλοι ήταν πάντα χαμογελαστοί, ευγενικοί και υποδειγματικά εξυπηρετικοί με τους πελάτες τους. Οχι μόνον γνώριζαν τους περισσότερους με τα μικρά τους ονόματα, αλλά αγόγγυστα δέχονταν να τους παράσχουν υπηρεσίες για τις οποίες ουδόλως πληρώνονταν. Οπως για παράδειγμα να παίρνουν την πίεση στους ηλικιωμένους κρατώντας αρχείο με τις μετρήσεις τους (!), να τους καθησυχάζουν όταν τους έβλεπαν ανήσυχους ή και να τους προτρέπουν να συμβουλευθούν έναν γιατρό επιχειρώντας να κάμψουν τις επιφυλάξεις τους.
Δεν θα ξεχάσω μια φορά που είχα παραγγείλει ένα εμβόλιο για τη μικρή μου κόρη και δεν είχε εγκαίρως φτάσει στο φαρμακείο. Ο ιδιοκτήτης όχι μόνον μου ζήτησε συγγνώμη για κάτι που δεν έφταιγε, αλλά λίγο πριν από τα μεσάνυκτα μου το έφερε ο ίδιος στο σπίτι μου, ξέροντας ότι την επομένη ήταν προγραμματισμένη η επίσκεψη του παιδιάτρου.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΠΟΛΥΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

ΑΠΟ PHARMATEAM.BLOGSPOT.COM






ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Β3 Δ/νση Οικ.Σχέσεων
με χώρες Β.Αφρικής, Μ.Ανατολής και χώρες Κόλπου
ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ- ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ- ΙΣΡΑΗΛ



ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ


Φεβρουάριος 2010


Μετά από πέντε έτη  συνεχούς ανάπτυξης, η Ισραηλινή οικονομία εισήλθε σε φάση οικονομικής επιβράδυνσης από το δεύτερο εξάμηνο του 2008 και μετά. Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, συνολικά για το 2008 ο ρυθμός ανάπτυξης ανήλθε  στο 4%  έναντι ποσοστού 5,2% το προηγούμενο έτος, ενώ το 2009 αναμένεται να μειωθεί κατά 0,1%. Η διεθνής οικονομική κρίση δεν προκάλεσε άμεσα προβλήματα ρευστότητας στα τραπεζικά ιδρύματα του Ισραήλ όπως συνέβη στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, εντούτοις οι επιπτώσεις της έγιναν εμφανείς στην πραγματική οικονομία και κυρίως στις  αρνητικές προσδοκίες του καταναλωτικού και επενδυτικού κοινού, αναστέλλοντας έτσι την ζήτηση για κατανάλωση και επενδύσεις. Το Υπουργείο Οικονομικών του Ισραήλ έχει προκρίνει δέσμη  μέτρων  για  την   αντιμετώπιση  της  οικονομικής  ύφεσης,  μέσω  αύξησης  των  δημοσίων επενδύσεων και τόνωσης του  επιπέδου ρευστότητας στην οικονομία. Όσον αφορά τα επίπεδα των τιμών, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2008 ο  πληθωρισμός κινήθηκε ανοδικά εξαιτίας της αύξησης των διεθνών τιμών στα καύσιμα και των υψηλών επιπέδων της συνολικής ζήτησης στην οικονομία. Από το Σεπτέμβριο και μετά σημειώθηκε σημαντική πτώση  του πληθωρισμού, ο οποίος διαμορφώθηκε στο

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΛΥΣΗ 'Η ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ?

ΠΕΙΤΕ ΜΕ ΑΠΙΣΤΟ ΘΩΜΑ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΩ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ. ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΟΤΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ , ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΔΩ Κ ΓΡΑΜΜΕΝΟ.
ΠΑΝΤΩΣ ΟΠΟΥ Κ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΜΑΧΗ, ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ... ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΑΜΕ, ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΔΩΣΑΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΑΜΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ....
ΑΝ ΔΕΝ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ... ΗΔΗ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΤΩΡΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΩΣΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ....

ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΦΣ


Περιγραφή: http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTT2Mfao1hthf7J429zMf0cn4NwrZ3tRO2CM_lG_YMchrL1gpy2                                                                                                      Αθήνα,                 24/1/2011                 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
                             ΝΠΔΔ
Αριθμ. Πρωτ.                 2627                    

Πληροφορίες   210 3410372
                                                                                                                                    ΠΡΟΣ

                                                                                                                                    Τα Μέλη της Διαρκούς Επιτροπής
                                                                                                                                    Κοινωνικών Υποθέσεων


ΣΧΟΛΙΑ – ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ -  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Επί του Ν/Σ  ” Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας” που αφορούν τα φαρμακεία.

Λαμβάνουμε υπόψη τα εξής:
1)        ΟΙ δεσμεύσεις του επικαιροποιημένου μνημονίου αφορούν δύο σημεία:
             Ελαστικοποίηση ωραρίου
             Μείωση κέρδους

2)        Ο αριθμός των φαρμακείων στην Ελλάδα προσεγγίζει τις 12.000 (τριπλάσιος του Μ.Ο. της Ευρώπης αναλογικά).
Περαιτέρω αύξηση του αριθμού τους θα οδηγήσει αναπότρεπτα σε αύξηση των δαπανών των Ταμείων  και γενικότερα της Συνολικής Φαρμακευτικής Δαπάνης.
Το γεγονός αυτό έχει αναφερθεί και από Κυβερνητικά Στελέχη και τον Υπουργό.

3)        Σήμερα η κατανομή των φαρμακείων εξυπηρετεί τον βασικό στόχο της διασποράς σε όλη την περιφέρεια.

4)        Υπάρχουν οδηγίες και αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που αναφέρονται σαφώς σε θέματα Ιδιοκτησίας και Ανεξαρτησίας  (C531/06, 171/07, 172/07) σε πληθυσμιακά κριτήρια ίδρυσης ( C570/07, 571/07 ), ωραρίου (C393/08) και απόφαση ολομέλειας ΣτΕ 1585/10,  για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

5)        Η βασική κοινοτική οδηγία 123/06 περί απελευθέρωσης υπηρεσιών εξαιρεί ρητά τις υγειονομικές και φαρμακευτικές υπηρεσίες  (Άρθρο 2  παρ. 2.)

6)        Σχετική είναι η 26η αιτιολογική σκέψη της οδηγίας 36/05.

Άρθρο 36

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΛΑΣΠΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

Οι τηλεοπτικοί «ήρωες» των τελευταίων ημερών είναι οι φαρμακοποιοί.
Ωρύονται όλη τη μέρα στα τηλεοπτικά δίκτυα, φωνάζουν ότι πλήττονται, υποστηρίζουν ότι με το άνοιγμα του επαγγέλματος θα χαθούν τα μικρά φαρμακεία, αλλά το χειρότερο είναι ότι τα κλείνουν επιδεικτικά οι ίδιοι, αφήνοντας καταχείμωνο, σε εποχή έξαρσης των ιώσεων και της γρίπης, τον κόσμο εκτεθειμένο να τουρτουρίζει σε ατέλειωτες ουρές, για το απλούστερο αντιβιοτικό ή αναλγητικό.
Και δεν φθάνει αυτό, απαιτούν από τους ασφαλισμένους να πληρώνουν το ακριβές αντίτιμο των φαρμάκων και να εισπράττουν εκείνοι από τα Ταμεία τους την προσφερόμενη κάλυψη. Και βεβαίως επιμένουν στις κινητοποιήσεις τους, τις κλιμακώνουν ερχόμενοι σε πλήρη αντίθεση με την κοινωνία.
Η στάση το

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Tην συνέχιση της απεργίας τους την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 26,27 και 28 Ιανουαρίου, αποφάσισαν σε έκτακτο Διοικητικό συμβούλιο οι φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα.
Στη συνεδρίαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, με την συμμετοχή των προέδρων των συλλόγων όλης της χώρας, αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στην περίπτωση που δεν γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις όπως είχε συμφωνηθεί στο διάλογο μεταξύ των φαρμακοποιών και του υπουργείου Υγείας.
«Οι ασφαλισμένοι μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακα τους κανονικά, με  την συνταγή του ασφαλιστικού τους ταμείου. Τη Δευτέρα και την Τρίτη από όλα τα φαρμακεία και τις άλλες μέρες, από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα» τόνισε ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. Κ. θ. Αμπατζόγλου
Σε ερώτηση δημοσιογράφων αν υπάρχουν εφημερεύοντα φαρμακεία που δεν άνοιξαν ο κος Αμπατζόγλου τόνισε κατηγορηματικά: «Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Τα εφημερεύοντα φαρμακεία είναι ανοιχτά, σε όλη την Ελλάδα, σε όλες τις περιοχές. Όλοι μπορούν να ενημερωθούν από τους αναρτημένους καταλόγους, και από το internet και από τις εφημερίδες για το ποιο φαρμακείο εφημερεύει»
Ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κατέληξε :«Στον αγώνα μας έχουμε την συμπαράσταση των ασφαλισμένων .Ο αγώνας μας θα κλιμακωθεί και τις επόμενες εβδομάδες. Ζητάμε ριζική αναμόρφωση ενός απαράδεκτου νομοσχεδίου, και θα συνεχίσουμε και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και με άλλες μορφές αγώνα που θα αποφασιστούν στις επόμενες συνεδριάσεις.»

.

Εκ του Π.Φ.Σ.

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

sos, Διαβούλευση για άνοιγμα επαγγελμάτων

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

Διαβούλευση για άνοιγμα επαγγελμάτων

Στη διαβούλευση για το άνοιγμα των επαγγελμάτων (δικηγόρου, μηχανικού, λογιστή κτλ) το 50% των σχολίων είναι σχόλια μίσους για τα φαρμακεία...

Είναι απίστευτη η αγάπη που μας έχουν.
Όποιος μπορεί ας γράψει κανένα σχόλιο.

http://www.opengov.gr/minfin/?p=557#comments

http://www.opengov.gr/minfin/?p=556#comments

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Προς κλιμάκωση των κινητοποιήσεων


Συνεδριάζει εκτάκτως στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου το δ.σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), με τη συμμετοχή των προέδρων όλων των φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας, προκειμένου να αποφασισθούν οι τρόποι κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Μέτρα κατά των ελλείψεων σε φάρμακα από τον ΕΟΦ

Επιπρόσθετα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις σε φάρμακα, λαμβάνει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), ο οποίος πραγματοποίησε την Πέμπτη την τρίτη κατά σειρά συνάντηση με τους εκπροσώπους των φορέων παραγωγής και διακίνησης των φαρμάκων, ώστε να συζητηθεί το θέμα.

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ Κ REBATE

δ) «Εμπρόθεσμη καταβολή»: η απόδοση των οφειλών είτε ως προκαταβολή είτε ως
εξόφληση εντός του χρονικού ορίου που ορίζεται κάθε φορά από τις κείμενες
διατάξεις (Π... 121/2008 άρθρο 5 παρ. και Ν.3172/2003 άρθρο 22 παρ.
Β 1), το
οποίο άρχεται από την ημερομηνία παραλαβής του λογαριασμού του κάθε
φαρμακείου από την φαρμακευτική υπηρεσία του εκάστοτε Κλάδου Υγείας Φ.Κ.Α.

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ... ΛΩΡΗ ΚΕΖΑ | Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΟΝΛΙΝΕ


http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artid=378758&dt=18/01/2011
Oι φαρμακοποιοί λένε πως δεν πωλούν τις άδειες των επιχειρήσεών τους. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε; Οι άδειες είναι κρατικές, τις εξέδιδαν οι νομαρχίες. Και όμως στις εφημερίδες δημοσιεύονται αγγελίες για την πώληση φαρμακείων. Κάποιοι αναφέρονται στο μαγαζί, στα ντουβάρια, στον εξοπλισμό, στον «αέρα», κάποιοι το γράφουν επί λέξει «πωλείται άδεια φαρμακείου».

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΟΥ ΠΦΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ

TA ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΤΟΥ ΠΦΣ

ΠΦΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα, 17-1-2011
Συνάδελφοι,
Το Ελληνικό Φαρμακείο βρίσκεται υπό διωγμό. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση πως, αφού αυθαίρετα
βάφτισε ως δήθεν «κλειστό» το επάγγελμα μας, στην πραγματικότητα επιδιώκει τον αφανισμό του ελληνικού
φαρμακείου.
Μετείχαμε, ως οφείλαμε, με επιχειρήματα και τεκμηριωμένες θέσεις σε πολύμηνες διαπραγματεύσεις αλλά

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου που συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 17 Ιανουαρίου,   παρουσία

Oi δηλώσεις του Αμπατζόγλου στους διαφορους σταθμούς

Ο Θ. Αμπατζόγλου στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακοποιών, Θοδωρής Αμπατζόγλου μίλησε στις 17/1 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Σωτήρη Ξενάκη.


Μεταξύ άλλων, είπε:


«Οι μέρες από την Τετάρτη και μετά, θα είναι μέρες απεργιών και κινητοποιήσεων. Συνεπώς, αν κάποιοι έχουν ανάγκη να πάρουν τα φάρμακά τους, καλά θα κάνουν να σπεύσουν στα φαρμακεία σήμερα και αύριο. Είμαστε αναγκασμένοι πια να προχωρήσουμε στις κινητοποιήσεις αυτές, μια και έγινε ένας διάλογος που εμείς λέμε ότι ήταν ένας προσχηματικός διάλογος με προαποφασισμένα τα πράγματα και κατέληξε σε ένα πλήρες αδιέξοδο.

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

CASUS BELLI

Μετωπική σύγκρουση φαρμακοποιών-Λοβέρδου



Δυναμικές κινητοποιήσεις ξεκινούν οι φαρμακοποιοί μετά την οριστική ρήξη που υπήρξε ανάμεσα στους συνδικαλιστές του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.
Οι φαρμακοποιοί θα προχωρήσουν σε 48ωρες κυλιόμενες απεργίας με ανοικτά μόνο τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία, στα οποία οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν τοις μετρητοίς τα φάρμακα που χρειάζονται και στη συνέχεια θα παίρνουν τα χρήματά τους

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Απάντηση του ΦΣ αχαϊας


Ιανουάριος 13, 2011 από mypharm


Αγαπητε κυριε ΖΩΓΡΑΦΕ
ΑΠΑΝΤΩ ΩΣ ΑΠΛΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΦΣ ΑΧΑΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ,ΣΕΒΟΜΕΝΟΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΓΝΟΕΙΤΕ,Η ΕΓΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΥΦΟΣ 1000 ΚΡΔΙΝΑΛΙΩΝ EΝΟΣ ΑΠΛΟΥ ΜΕΛΟΥΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΓΣ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΑΤΥΧΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΗΘΙΚΑ ΕΠΙΠΛΗΞΕΙ.
ΣΠΟΥΔΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΟΥ ΩΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΕΜΑΘΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΩΝ,ΕΚΕΙ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΦΕΝΤΕΡΑΣΙΟΝ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΜΠΕΝΑΡΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΡΤΕΝΣ,Ο ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΚΑΙ

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Απάντηση Κ. Θεοδοσιάδη σε δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας



Υπόψη κας Καραγιαννίδη

Σχετικά με το ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα σας (11/01/2011) με θέμα το « άνοιγμα» του Φαρμακευτικού Επαγγέλματος.
Έχω να επισημάνω τα ακόλουθα :

1. Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι η κοινοτική οδηγία 123/2006 (οδηγία Μπολκενστάιν) , περί κλειστών επαγγελμάτων , εξαιρεί ρητά και σαφώς τα φαρμακεία από την κατηγορία αυτή. Επιπρόσθετα το Ευρωπαϊκό Δίκαιο με πρόσφατη απόφαση του καθόρισε ότι τα γεωγραφικά και δημογραφικά κριτήρια στην ίδρυση των φαρμακείων είναι συμβατά με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο ,συντείνουν σε μία ομοιόμορφη κατανομή των φαρμακείων ανά την επικράτεια και εξασφαλίζουν στους πολίτες Φαρμακευτικές Υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.
2. Σήμερα στην Ελλάδα εφαρμόζεται η Κοινοτική Νομοθεσία που αφορά στις φαρμακευτικές υπηρεσίες, όπως και σε όλες τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές Χώρες .
3. Δεν υπάρχουν άνεργοι φαρμακοποιοί . Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι κατά τους προηγούμενους μήνες , όταν νομοθετήθηκε η υποχρεωτική πρόσληψη φαρμακοποιών από τις ιδιωτικές κλινικές άνω των 60 κλινών, υπήρξαν σοβαρές δυσκολίες, ώσπου να βρεθούν τελικά περίπου 100 φαρμακοποιοί προκειμένου να καλύψουν όλες τις ανάγκες των ιδιωτικών κλινικών.
4. Τα ανωτέρω επιβεβαιώνονται και από το κείμενο της επιστολής που δημοσιεύσατε όπου - πρωτοφανές !!! δεν υπογράφουν οι « φαρμακοποιοί χωρίς φαρμακείο» αλλά οι γονείς τους. Γιατί ; Μήπως είναι ανήλικοι ή μήπως δεν θέλουν να αποκαλυφθεί ότι ήδη εργάζονται και προσποιούνται τους αδικημένους;
Αλλωστε και κατά την πρόσφατη (29/12/2010) συνάντηση εκπροσώπων τους με τον Υπουργό Υγείας, παρουσία εκπροσώπων του Π.Φ.Σ. και των δημοσιογράφων (γιατί εμφανίζονται να την αγνοούν;) οι λεγόμενοι «Φαρμακοποιοί χωρίς φαρμακείο», εκπροσωπήθηκαν από τρεις φαρμακοποιούς εκ των οποίων , ο ένας είναι συνταξιούχος - απόστρατος στρατηγός-, ο δεύτερος εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια σε φαρμακευτική εταιρεία και η τρίτη εκπρόσωπος είναι τουλάχιστον επί δύο δεκαετίες υπάλληλος του ΕΟΦ. Ποιοι λοιπόν είναι οι « Φαρμακοποιοί χωρίς φαρμακείο» ;
5. Δεσμεύθηκε ποτέ η Ελληνική Πολιτεία ότι όλοι οι πτυχιούχοι Φαρμακευτικής θα ανοίξουν Φαρμακείο ; Η μήπως η μοναδική διέξοδος των πτυχιούχων Φαρμακευτικής είναι το φαρμακείο ; Υπάρχουν εκατοντάδες κενές θέσεις Φαρμακοποιών σε όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία της Χώρας, σε όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία, σε όλες τις Φαρμακευτικές εταιρείες.
Γιατί δεν διαμαρτύρονται οι Φαρμακοποιοί χωρίς Φαρμακείο που το ΙΚΑ με 5.500.000 ασφαλισμένους έχει μόνο 7 Φαρμακοποιούς και ανάλογη είναι η κατάσταση σ΄όλα τα ασφαλιστικά ταμεία (ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ κ.λ.π.).
Μήπως πρέπει να πουν δημοσίως ότι εξαιτίας της άρνησης τους ή της αδιαφορίας τους να απασχοληθούν στις Φαρμακευτικές Εταιρείες, οι τελευταίες προσλαμβάνουν χημικούς, γυμναστές, κοινωνιολόγους κ.λ.π.; Και γιατί η Ελληνική Πολιτεία έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει φαρμακείο για κάθε πτυχιούχο Φαρμακοποιό, όταν δεν εξασφαλίζει εργασία για κάθε πτυχιούχο φυσικό, χημικό , μαθηματικό, ιατρό κ.λ.π...
Σε μια χώρα με επίσημη ανεργία 15%, που αυξάνεται σε ηλικίες 30-40 ετών , δεν υπάρχει ούτε ένας άνεργος φαρμακοποιός. Αυτό γιατί το παραγνωρίζουν ορισμένοι ;
6. Όσον αφορά την αύξηση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης ευθέως ανάλογα με την αύξηση του αριθμού των φαρμακείων, το αποδεικνύει η πραγματικότητα και η απλή λογική.
7. Τέλος για το παραμύθι περί κλειστού επαγγέλματος δύο απλές ερωτήσεις. Πως γίνεται σ΄ένα κλειστό επάγγελμα να αυξάνεται κάθε χρόνο ο αριθμός των επαγγελματιών ; Πως γίνεται στην Ελλάδα να έχουμε αναλογικά 3 φορές περισσότερα φαρμακεία από ότι η Υπόλοιπη Ευρώπη;


ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Α.Αντιπρόεδρος Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Μπλόκο Κομισιόν σε νέα φαρμακεία Να ανοίγουν απόγευμα Δευτέρας και Τετάρτης, ζήτησε ο Α. Λοβέρδος

«Οχι» στο άνοιγμα νέων φαρμακείων στην Ελλάδα, λέει η Κομισιόν εκτιμώντας πως μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει στην αύξηση της κατανάλωσης φαρμάκων και της φαρμακευτικής δαπάνης. Αυτό προκύπτει από τη συνάντηση που είχε χθες στις Βρυξέλλες αντιπροσωπία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με στελέχη της γενικής διεύθυνσης οικονομικών υποθέσεων της Κομισιόν, με αντικείμενο το άνοιγμα του επαγγέλματος.

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Συνέντευξη Τύπου του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου

Συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης έδωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος. Αναφερόμενος στο θέμα της έλλειψης φαρμάκων που παρατηρείται το τελευταίο εξάμηνο στην ελληνική αγορά μετά την μείωση των τιμών, τόνισε ότι θα είναι αμείλικτος όσον αφορά τις παράλληλες εξαγωγές και εξήγγειλε αλλαγές με στόχο την καταπολέμηση του φαινομένου που θα ανακοινώσει την ερχόμενη Πέμπτη.

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

ΤΟ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ" ΤΟΥ ΠΑΣΧΟΥ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗ

Αν δεν κλέψαμε όλοι μαζι...

Έτσι ξεκινάει το άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής ο "δημοσιογράφος" Πάσχος Μανδραβέλης.... Έτσι κ συνεχίζει αναλύοντας ότι η οικονομική κρίση της Ελλάδος φταίει στο ότι φάγαμε όλοι μαζί....

Επιστολή στον Πρωθυπουργο από έναν απλό φαρμακοποιό

Προς:
Γραφείο Πρωθυπουργού,
Κοινοποίηση:
·      Υπουργείο Υγείας κ Κοινωνικών Ασφαλίσεων (γραφείο Υπουργού)
·      Υπουργείο Οικονομικών, (γραφείο Υπουργού)
·      Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων
·      Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος
·      Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης
·      Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής
·      Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης 



Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Ονομάζομαι Αργύριος Αργυρόπουλος, είμαι 30 ετών, φαρμακοποιός στο επάγγελμα και οικονομικός εταίρος σε φαρμακείο - μέλος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης τα τελευταία δύο χρόνια.

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

απαντηση Μοσιαλου στη λασπολογια Μανδραβελλη

Στο Μνηµόνιο προβλέπεται η απελευθέρωση του φαρµακευτικού επαγγέλµατος µε στόχο τη µείωση της φαρµακευτικής δαπάνης και του ποσοστού κέρδους των φαρµακοποιών. Παρά ταύτα, το άνοιγµα του επαγγέλµατος θα προσθέσει ακόµη περισσότερα φαρµακεία στην ήδη υπερφορτωµένη ελληνική αγορά (ενδεικτικά αναφέρω πως στην Ελλάδα αντιστοιχούν 96 φαρµακεία ανά 100.000 κατοίκους, ενώ σε χώρες πολύ πιο προηγµένες σε ζητήµατα ιατροφαρµακευτικής περίθαλψης αντιστοιχούν 45 φαρµακεία στους 100.000

Τα ψέματα των επονομαζόμενων «Φαρμακοποιών χωρίς Φαρμακείο»


1.     «Οι άδειες των Φαρμακείων κληρονομούνται». ΨΕΜΑΤΑ.

Οι άδειες Φαρμακείου είναι προσωπικές και επιστρέφονται στο Κράτος.

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

«Συνταγή» για συστεγάσεις φαρμακείων

«Ναι» στις συστεγάσεις φαρμακείων, χωρίς πληθυσμιακά κριτήρια, είπε χθες ο υπουργός Υγείας. Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος αποδέχτηκε σχετική πρόταση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), θεωρώντας ότι δίνεται έτσι δυνατότητα εισόδου νέων φαρμακοποιών στο επάγγελμα, χωρίς να ανοίγουν νέα φαρμακεία.
Οι δύο πλευρές συμφωνούν ότι όσο περισσότερα φαρμακεία ανοίγουν τόσο αυξάνεται η φαρμακευτική δαπάνη.
Η συστέγαση μπορεί να αφορά δύο έως πέντε φαρμακοποιούς, οι οποίοι θα διαθέτουν όλοι άδεια λειτουργίας φαρμακείου. Το ποσοστό